Легендарното ляво крило на Ботев (Пд) Атанас Пашев стана лицето на

...
Легендарното ляво крило на Ботев (Пд) Атанас Пашев стана лицето на
Коментари Харесай

Легенда на Ботев е лице на акцията за спасяване на клуба

Легендарното ляво крило на " Ботев " (Пд) Атанас Пашев стана лицето на акцията " Да живее " Ботев " (Пд)! ", чиято цел е доникъде на ноември да се съберат 565 000 лева, с които да се откупи дълга на клуба към КТБ. В противоположен случай има действителна заплаха клубът да бъде разгласен в неплатежоспособност. Благодарение на интензивността на почитатели и пловдивски предприемачи досега са събрани към 280 000 лева

" Благодаря, че съм лице на акцията. Думата " банкрут " не трябва да я слушам. Моля ви се да спасим нашия клуб. " Ботев " е вяра. " Ботев " е всичко, за мен особено. Излизам с молба към всички, които обичат " Ботев ". Да спрем интригите, търканиците. Така нищо не се получава ", съобщи през днешния ден 56-годишният Пашев на конференция. Той е голмайстор на А група за сезон 1985/86. За " Ботев " има 100 гола в 194 мача. С тима печели сребърните медали през 1986 г. и бронзовите през 1983, 1985, 1987 и 1988 година

От " Сдружение ПФК Ботев ", което държи 61% от акциите на клуба, към този момент са създали действия за изкупуването на въпросния дълг. " Няма връщане обратно. Вече има постъпило наддавателно предложение, импортирано при синдиците на КТБ, от името на " Ботев ". До средата на ноември тази сума ще бъде набрана. Нямаме избор, би трябвало да довършим акцията. Целта е една обща - да спасим " Ботев " (Пловдив). Не успее ли акцията - това значи банкрут ", съобщи Михаил Манолов от сдружението.

На уеб страницата на " Ботев " са препоръчани три метода за включване в " Да живее " Ботев " (Пд)! " - банковата сметка на клуба, платформата HelpKarma или виртуални билети в системата на " Ивентим ". Има и други разновидности - продажба във фенмагазина на фланелки по 20 лева, особено обвързвана с акцията или онлайн търгове в обществените мрежи на предмети, свързани с " Ботев ", които имат историческа стойност. Фирми могат също по този начин да закупуват рекламно място на клубния уебсайт, като постъпленията ще отидат за набиране на нужната сума.   " Сдружение ПФК " Ботев " пък ще подари всичките приходи за членски импорт също в името на избавителната акция.

Ако акцията успее обаче ще избави " Ботев " от непосредствената заплаха от банкрут. В дълготраен проект към момента няма открит предприемач или компания, която да желае да стане притежател на клуба или най-малко общоприет спонсор. Прокуристът на " Ботев " Асен Караславов изиска мандат за даване на акциите на потенциални купувачи. От сдружението обаче му позволиха единствено да води договаряния с трети страни като връзка, само че не и непосредствено да връчва контролния пакет.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР